Heroes of Thunderspire

Δαιμονικοί μινώταυροι

Φαίνονται να μας περίμεναν. Ο “αρχηγός” τους ψιθυρίζει σκοτεινά λόγια. Στο σώμα της Σέριγουντ και του Νηλς σχηματίζεται πάγος. Μας κοιτάει παγερά, σηκώνει το χέρι του, και από το πουθενά σχηματίζεται ένα παγωμένο ακόντιο. Διατάζει όλους να μας σκοτώσουν.

Μάχη


  • Ο δράκος είναι χίμαιρα του πάγου. Έχει ένα κεφάλι κριαριού, ένα λιονταριού και ένα στη μέση που είναι κεφάλι λευκού δράκου. Είναι μαγικό κτήνος. Κάνει τρεις επιθέσεις, με το κεφάλι του κριαριού μπορεί να σε ρίξει κάτω, και έχει μαγικά παγωμένη πνοή.
  • Οι υπόλοιποι είναι Άρχοντες του Πάγου.

Τους φάγαμε λάχανο!
Ο θρόνος έχει μέσα παγωμένα αντικείμενα. Ο Νηλς σπάει τον πάγο και βρίσκει μέσα το δεύτερο ψυχοδακτύλιδο. Βρίσκει επίσης ένα κέρατο μονόκερου [50gp], 5 μικρά ρουμπίνια [5×25gp], μία χρυσή πυξίδα [200gp], 1 φίλτρο ζωτικότητας, και 1 χρυσό δακτυλίδι με μία μωβ πέτρα σφαιρική. Έχει ένα μαύρο αστέρι σα χαραγμένο μέσα στην πέτρα(Δακτυλίδι μαγείας, μία φορά την ημέρα Δευτερεύουσα. Σέριγουντ)
ιεροτελεστία καταφυγίου – 10gp

Ξεκουραζόμαστε.

Ο Νηλς μας αφηγείται τι συνέβη μέχρι να έρθει να μας συναντήσει.
Μετά από εκίνη τη μάχη που είχαν οι γονείς μας με την άποψη του Όρκους στον φυσικό κόσμο, είδαν σε ένα λόφο μακριά,μια μορφή κουκουλοφόρα καβάλα σ’ένα άλογο, που έφυγε μόλις τελείωσε η μάχη. Τον κυνήγησαν, αλλά χάθηκε.
Προχωρώντας προς τα εμάς, ο πατέρας του Νηλς αποκάλυψε ότι είναι βαριά άρρωστος και ότι δεν αισθάνεται ότι μπορεί να ζήσει άλλο. Γυρίζει και λέει στον Νηλς:
“Δεν θέλαμε να ασχοληθείς με περιπέτειες, αλλά κι εγώ ήθελα να γίνω εξερευνητής σπηλαίων και όχι έμπορος.”
Τους οδηγεί σε μία σπηλιά.
“Εδώ είναι που θέλω να με αφήσετε να πεθάνω. Δεν ξέρω αν εχω δυνάμεις να γυρίσω πίσω, ο χρόνος μου τελειώνει”
Λιποθυμάει, σωριάζεται στο πάτωμα. Ο Άναρ λέει πως αν μια ψυχή δεν μπορεί να κρατηθεί στη ζωή, δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτήν.
Αυτή η σπηλιά, ήταν η πρώτη που εξερεύνησε όταν ήταν μικρός. Μιλάει σαν πολύ άρρωστος και λέει στον Νηλς να προσέχει την οικογένεια του.
“Να φύγεις, και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για αυτόν τον κόσμο. .”
Βγάζει ένα κομποσκοίνι και του το δίνει.
Ο Γκάνον αρχίζει να καταλαβαίνει ότι οι άλλοι τον εκμεταλλεύονται και δεν του φέρονται σαν πραγματικό βασιλιά, και ορμάει κοπανώντας τους πάντες. Τραυμάτισε σοβαρά το χέρι του Περίδοξου και έφυγε θυμωμένος.

Αυτά μας είπε ο Νηλς την ώρα που μας έπαιρνε ο ύπνος. Η Σέρι ακούει πόρτες να ανοιγοκλείνουν βαθιά στον πύργο όσο εμείς κοιμόμαστε.

Ξυπνάμε ξεκούραστοι. Ένας χρόνος έχει περάσει στον φυσικό κόσμο. Συνεχίζουμε στο δρόμο μας. Διάδρομος με πόρτες δεξιά και αριστερά. Ανοίγουμε πόρτες μα δεν βρίσκουμε τίποτα, μέχρι που φτάνουμε σε δύο μεγάλες πόρτες. Ο Νηλς ψάχνει για παγίδες, δεν βρίσκει κάτι, και συνειδητοποιεί ότι οι πόρτες είναι σχεδόν ανοικτές. Η Σέριγουντ αντιλαμβάνεται ένα απαλό ίχνος μαγείας πίσω από τις πόρτες. Ο Νηλς ακούει πλάσματα μέσα. Περπάτημα, τρέξιμο. Πάνω από δύο άτομα του φαίνεται. Προσπαθεί να ανοίξει πολύ ήσυχα την πόρτα.

Βλέπει ένα μωβ φως να τρεμοπαίζει. Είναι σα μωβ φλόγες να φωτίζουν το δωμάτιο. Κοιτάει μέσα προσεκτικά. Βλέπει δύο μωβ φλόγες να πετάνε στον αέρα λίγο απάνω από το έδαφος. Γύρω από αυτές τις φλόγες υπάρχουν δύο τεράστια δαιμονικά πλάσματα. Είναι σαν γιγάντιοι δαιμονικοί μινώταυροι με κοφτερά δόντια. Με το που ανοίγει λίγο παραπάνω την πόρτα, τον καταλαβαίνουν κάτι φλεγόμενα σκυλιά που βρίσκονται στο δωμάτιο. Γρυλίζουν προς το μέρος μας. Ένας νάνος με φλεγόμενα μαλλιά και μούσια γυρίζει στη γλώσσα των γιγάντων και φωνάζει:
“Εισβολείς! Γρήγορα και προσεκτικά, ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!” και γυρίζει σε μας
“Η κατάρα που ήρθε στο φρούριο δεν φεύγει με τίποτα. Ίσως το δικό σας αίμα να είναι αυτό που θα την ξεπλύνει!”


  • Η φλόγες δεν είναι ζωντανά πλάσματα, αλλά κάποια ενέργεια που έχει διαταραχθεί. Η Σέριγουντ καταλαβαίνει πως είναι ενέργεια από την διάσταση του μακρινού βασιλείου. Χρειάζεται συγκεκριμένη τελετή για να σβήσει. Η διάσταση του μακρινού βασιλείου είναι διάσταση ανωμαλίας και τερατομορφίας.
  • Τα σκυλιά είναι πλάσματα της κολάσεως, πλάσματα φωτιάς με φλεγόμενη αύρα, φλεγόμενη ανάσα..
  • Τα μεγάλα πλάσματα είναι Βάναυσοι Δαίμονες. Στην αβυσσαλέα λέγονται Γκορίστρο. Όταν τα πλησιάζει μικρότερο πλάσμα προσπαθούν να τον ποδοπατήσουν. Αν οργιστούν κάνουν πιο φονικά χτυπήματα. Έχουν αντίσταση σε ζημιά που θα επιλέξουν, και μπορούν να την αλλάξουν μία φορά επιπλέον.
  • Ο φλεγόμενος νάνος είναι από τις πρώτες φυλές νάνων. Οι γίγαντες της φωτιάς τους χρησιμοποιούσαν για σκλάβους. Είναι ο εκπαιδευτής των σκυλιών.
    -—————-

Ψάχνουμε τον χώρο μετά τη μάχη, και δεν βρίσκουμε τίποτα. Πίσω από την πόρτα στην άλλη άκρη του, βλέπουμε ακόμα ένα διάδρομο με πόρτες κατά μήκος του. Συνεχίζουμε ανοίγοντας τες, μέχρι που φτάνουμε σε μία μεγαλύτερη δίφυλλη.
Πίσω της, ακούγονται δύο βαριές φωνές θυμωμένες. Πλησιάζοντας, η Σέριγουντ ακούει την μία να φωνάζει δυνατά:
“Θα φάω τα μάτια από το κεφάλι σου.
Θα φάω την καρδιά από το στήθος σου.
Δοκίμασε με άλλη μία φορά,
και θα αφαιρέσω όλη τη φωτιά από το αίμα σου.
Πήγαινε πίσω στη θέση σου!”

Comments

lotealcarin

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.