Heroes of Thunderspire

Άρχοντες του Πάγου

Το πτώμα του Ποραφέρα κείτεται στο πάτωμα. Ουσία από το σώμα του έχει πέσει στο χέρι του Όλεθρου.
Κρατάει ένα φυλακτό στο χέρι του. Είναι το φυλακτό που ελέγχει το δράκο. Μπορεί να το χρησιμοποιήσει μόνο όποιος το έφτιαξε μας λέει η Σέριγουντ.
Βρίσκουμε και το πρώτο ψυχοδακτύλιδο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς συντονίζεσαι με αυτό. Πρέπει να είσαι συντονισμένος για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις.
Ο Όλεθρος αισθάνεται παντοδύναμος. Μας αφήνει να ψάχνουμε, παίρνει φόρα, και αρχίσει και τρέχει προς τον απέθαντο δράκο. Τον ακολουθώ τρέχοντας.

Με το που μας βλέπει ο δράκος λέει:
“Τι έγινε? Ζέιτε?”
Ο Όλεθρος τρέχει να τον χτυπήσει με μια ασυγκράτητη δύναμη να πάλλει το χέρι του. Αστοχεί δραματικά και απογοητεύεται. Φτάνουμε και οι υπόλοιποι. Ακολουθεί μάχη. Η Σέριγουντ κρατάει το φυλακτό του. Της επιτίθεται συνέχεια, σχεδόν την αφήνει αναίσθητη. Παίρνει το φυλακτό και φεύγει με τον κρύσταλλο από την σπασμένη οροφή.

Πηγαίνω στα πετράδια. Εκεί είναι ο Νηλς και ο Κόργκαν και έχουν αρχίσει ήδη το μέτρημα.
290 πλατινένια νομίσματα ανάμεσα σε πέτρες και χαλάσματα. Ο Νηλς βρίσκει ένα σκελετωμένο πόδι. Γίνεται σκόνη στα χέρια του Κόργκαν. Μας λέει ότι τα κόκαλα που έχουν απομείνει φαίνονται κοντού ανθρώπου ή νάνου. Στα κόκαλα μέσα βρίσκουμε μια σκονισμένη αλλά πολύ καλής ποιότητας πανοπλία. (Κόργκαν (του Κόργκαν την φοράει ο Διαλογισμός) Άριστης Κατασκευής του Βετεράνου +3 για πώληση).

Μια δύναμη φωτεινής ενέργειας με τραβάει από τον τοίχο. Κοιτάει ο Νηλς και βλέπει μια μυστική πόρτα. Την ανοίγω με την βοήθεια του. Βλέπουμε μια μικρή αίθουσα με ένα βωμό στη μέση. Ένα σκούρο γαλάζιο ύφασμα είναι απλωμένο πάνω στον βωμό. Καταλαβαίνω ότι ήταν παλιά αφιερωμένος σε μια θεότητα του καλού. Με το που πλησίασα με τυφλώνει μια λάμψη. Στη γωνία ακουμπισμένο είναι ένα αγαλματίδιο με κεφάλι του Πλατινένιου. Σύμβολο του Σθένους +5 (Λότε – Σύμβολο της ζωτικότητας+3 – πώληση).

Προσπαθούμε να μιλήσουμε με το ξωτικό που είναι δεμένο στη μέση της αίθουσας. Είναι ένας απλός κηπουρός, δεν ξέρει πως βρέθηκε εκεί. Τον λένε Ραντφελ. Έπεσε σε μια τρύπα στο δάσος με τα βατόμουρα, δίπλα στο κάστρο της βασίλισσας. Τα βατόμουρα μας λέει, ήταν “γαλάζια, μπλε, πράσινα, ροζ…” Φαίνεται λίγο κούκου. Μας κοιτάει με ύφος θαυμασμού και μας λέει: “Χρώματααααα….”

Στο άλλο δωμάτιο που σκοτώσαμε τον Ποραφέρα, το οποίο δεν είχαμε προλάβει να ελέγξουμε, βρίσκουμε μια πηγή χρυσαφένιου φωτός. Είναι πολύ επικίνδυνο για πλάσματα ευαίσθητα στο φως.

Αφήνουμε τον τύπο κρυμμένο στην μυστική αίθουσα με τον βωμό.

Προχωράμε στην άλλη πόρτα. Βλέπουμε μπροστά μας έναν διάδρομο. Η θερμοκρασία εκεί είναι πιο χαμηλή. Πόρτες δεξιά και αριστερά στον διάδρομο. Μπάζα, σκεύη σπασμένα μέσα στα γκρεμισμένα δωμάτια πίσω από τις πόρτες, αλλά τίποτα άλλο. Ο διάδρομος καταλήγει σε μία διπλή πόρτα καλυμμένη με στρώματα πάγου. Η θερμοκρασία είναι ακόμη πιο χαμηλή εδώ μπροστά στην πόρτα. Δεν φαίνεται φυσικός πάγος, αλλά η Σέριγουντ δεν αισθάνεται ύπαρξη μαγείας. Ο Ρούιν σπάει τον πάγο (με ένα ανέκδοτο). Οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα, ενώ γρυλίσματα ακούγονται από μέσα.

Με το που μπαίνουμε, βλέπουμε ότι το πάτωμα γυαλίζει, έχει κομμάτια πάγου πάνω του. Βλέπουμε μερικές πέτρινες πλατφόρμες. Πάνω έχει κάτι ερπετοειδή πλάσματα. Αυτά είναι σα γιγάντιες σαύρες. Έχουν ένα παγωμένο κυανό χρώμα, και οκτώ πόδια. Τα μάτια τους βγάζουν άσπρο φως. Ο Ρούιν ελέγχει ο πάτωμα. Φαίνεται ασφαλές. Νοιώθει ένα οικείο συναίσθημα. Ένας αέρας υψώνεται στην αίθουσα. Μια πύλη ανοίγει και μια βροχή χαλάζι πέφτει προς το μέρος μας. Ένα πλάσμα ψύχους εμφανίζεται. Μιλάει στην αρχέγονη, και μας λέει να φύγουμε. Είναι Άρχων του Πάγου. Είναι πλάσματα που έφτιαξαν οι Τιτάνες για να πολεμάνε σαν στρατός τους.

Ακολουθεί μάχη. Μετά, πάνω σε μια πλατφόρμα βρίσκουμε κάποια χαλάσματα. Ανάμεσα τους ένα χρυσό μενταγιόν / 4200 gp. Οι υπόλοιποι απενεργοποιούν έναν μηχανισμό που μας πετούσε κεραυνούς στη διάρκεια της μάχης. Πάμε πίσω στο δωμάτιο ενέργειας και κλείνουν οι πληγές μας.

Προχωράμε σε έναν ακόμη διάδρομο που φαίνεται να είναι ο πάνω όροφος από ένα άλλο δωμάτιο. Το πάτωμα έχει καταρρεύσει. Κάτω έχει ομίχλη. Φαίνεται μόνο το πάνω μέρος από κάποιες κολώνες. Απέναντι, 4 πλάσματα ίδια με αυτά που μας πετούσαν χαλάζι. Και ένα, λίγο διαφορετικό.

Μάχη

Βγαίνουμε από την αίθουσα και συνεχίζουμε σε έναν ακόμη διάδρομο. Ψάχνουμε τις πόρτες όπως προχωράμε. Τίποτα. Φτάνουμε σε μια πόρτα διπλή. Δεν έχει παγίδες. Ο Νηλς την ξεκλειδώνει πολύ εύκολα. Με το που την ανοίγουμε, ακούμε ένα χτύπημα, και κραυγές βασανιστηρίων. Η αίθουσα είναι παγωμένη. Παγωμένα κάγκελα κλείνουν την αίθουσα μέχρι πάνω. Μπροστά από κάτι αγάλματα στο πάτωμα, είναι κάποια ξωτικά και κάτι παγωμένες φιγούρες που τα βασανίζουν. Τα αγάλματα μου φαίνονται σαν κατασκευάσματα. Με το που πλησιάσαμε, τα ξωτικά παίρνουν την πραγματική μορφή τους. Είναι πολύ γρήγορα στο σπαθί. Είναι σαν ανθρώπινα αιλουροειδή. Περικύκλωσαν τον Κόργκαν.

Μάχη

Ο Νηλς ψάχνει τον χώρο. Παγωμένα κελιά με παγωμένα πτώματα μέσα. Βρίσκει ένα μυστικό πορτάκι στον τοίχο. Η Σέρι καταλαβαίνει ότι κάποιο από τα πτώματα αναπνέει. Είναι ένας νάνος. Ο Νήλς σπάει τα κάγκελα του κελιού. Ο νάνος είναι αναίσθητος στο πάτωμα. Ο Νηλς βρίσκει μέσα στο κελί ένα κιβώτιο. Έχει μέσα διάφορα υφάσματα, τρίχες, κοσμήματα χωρίς αξία. Βρίσκει όμως μέσα και ένα μικρότερο κουτί με 480 πλατινένια. Ένα από τα υφάσματα, είναι πιο γούνινο, καλύτερης ποιότητας. Μαγεμένο τομάρι άριστης κατασκευής (Ρούιν). Είναι από αιλουροειδές, με διάφορες ραβδώσεις. Ο μινώταυρος γδύνεται.

Εγώ γιατρεύω τον νάνο. Μας λέει ότι τον λένε Όρλι. Είναι ατυχές ότι βρίσκεται εδώ. Μας λέει ότι όλοι οι συνεργάτες του σκοτώθηκαν. Έσκαβαν σε μια σπηλιά. Άνοιξαν ένα κομμάτι του τοίχου, και τους επιτέθηκαν κάτι πλάσματα. Ούτε που θυμάται τι πλάσματα. Του δίνω κάτι να ρίξει πάνω του. Είναι από την πόλη Γρυγορόσφυρο, μια πόλη στο βορειοανατολικό κομμάτι της κοιλάδας του Νεντίρ. Είναι ανθρακωρύχος. Βορστ, Μάγκραθαρ, Ούρισθαρ κάποια από τα ονόματα που έχει ακούσει. Ο Βορστ είναι λοχαγός του Μάγκραθαρ, ο οποίος υπηρετεί την Ούρισθαρ. Είναι η κυρά του πύργου. Ο Διαλογισμός ξέρει για κάποια δράκαινα Ούρισθαρ που ζει σε ένα πύργο στον σκιόκοσμο. Ο νάνος συνεχίζει και μας λέει ότι ο Βορστ που του φάνηκε σαν παγωμένο πλάσμα έχει περάσει από εκεί. Επίσης ο Μάγκραθαρ ήταν ένα ανθρωποειδές με μαύρη κουκούλα. Πριν έρθουμε, ήταν ο Μάγκραθαρ εκεί και λέγανε για κάποιους εισβολείς, και να φυλάει το δακτυλίδι του. Μας λέει ότι τα αιλουροειδή που μας επιτέθηκαν λέγονται Ρακσάσα. Τον πάμε στο μυστικό δωμάτιο που έχουμε αφήσει το ξωτικό, που ακόμη παραληρεί. Πάμε στο άλλο με την θετική ενέργεια και ξαναγεμίζουμε ζωή.

Γυρίζουμε πίσω. Ανοίγουμε την πόρτα στο βάθος. Διάδρομος. Πόρτες δεξιά και αριστερά. Μια ακόμη διπλή πόρτα στο βάθος. Την ανοίγουμε. Στους τοίχους ψηλά, έχει παγωμένα λάβαρα και στολίδια. Ένας παγωμένος θρόνος βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου. Μέσα στο θρόνο φαίνεται σαν κάτι να φωτίζει. Δεξιά και αριστερά έχει δυο επίπεδα που βρίσκονται ψηλότερα. Σε κάθε επίπεδο είναι ένα πλάσμα με τρία κεφάλια. Ένα κεφάλι λιονταριού, ένα κριαριού και το μεσαίο είναι κεφάλι λευκού δράκου. Άρχοντες του Πάγου πολλοί, με σφυριά στο χέρι.

Ένα διαφορετικό παγωμένο πλάσμα, δημιουργεί στο χέρι του ένα παγωμένο ακόντιο, και λέει στην αρχέγονη γλώσσα.

“Σκοτώστε τους.
Όλους.”

Comments

lotealcarin

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.