Heroes of Thunderspire

Πριν την κορυφή

Ανεβαίνοντας από τον προηγούμενο χώρο βρισκόμαστε σε ένα μικρό δωμάτιο. Σκοτεινό. Έχει μια μεταλλική κάθετη σκάλα στον τοίχο. Ο Νηλς ακούει κάποιο είδος μουσικής. Σαν νότες από ένα φαντασματένιο φλάουτο. Ακούγεται και ψίθυροι ανάμεσα στις φλόγες. Είναι σε μία αρχαϊκή γλώσσα. Ακόμα και η Σέριγουντ απλά πιάνει λέξεις, δεν μπορεί να καταλάβει τι λένε. Είναι σαν να περιγράφουν κάποιον αρχαίο πόλεμο. Ανεβαίνουμε. Ο χώρος είναι σαν “φωταγωγός”. Ένα στενό δωμάτιο, με τη σκάλα. Φτάνουμε στην κορυφή της.
Ο Νηλς πλησιάζει στο χείλος, μα δε βλέπει τίποτα. Ακούγεται όμως πιο δυνατά το τραγούδι. Ανεβαίνει στο δωμάτιο. Με το που πατάει το πόδι του στο δωμάτιο, το τραγούδι σταματάει απότομα. Είναι θεοσκότεινα.

Ανάβω ένα ηλιοκάλαμο. Φωτίζει μόλις στα 5 βήματα, τόσο πυκνό είναι το σκοτάδι εδώ μέσα. Φαίνεται σα παρατημένο δωμάτιο. Παλιά έπιπλα, σκεπασμένα με σεντόνια. Μια πέτρινη σκάλα οδηγεί πιο ψηλά. Ψάχνουμε το δωμάτιο προσπαθώντας να καταλάβουμε από που ακούγονταν ο ήχος, αλλά δεν καταλαβαίνουμε.

Πάμε στα σκαλοπάτια, και βλέπουμε σχετικά πρόσφατα ίχνη. Άλλο ένα δωματιάκι σαν το προηγούμενο, με μεταλλική σκάλα στον τοίχο. Ανεβαίνουμε. Φτάνουμε σε ένα ακόμα στρογγυλό δωμάτιο. Είναι ερείπιο. Σπασμένοι τοίχοι, διαλυμένο πάτωμα. Άλλη μια σκάλα προς τα πάνω. Ο Όλεθρος προσπαθεί να μυρίσει τον χώρο. Τον εμποδίζει ο κρίκος στη μύτη του, αλλά παρ’ όλ’ αυτά μυρίζει κάτι διαφορετικό. Πάει προς την επόμενη σκάλα, και υψώνει την μύτη του προς τα πάνω. Βλέπει ένα αχνό πορτοκαλί φως. Καταλαβαίνει ότι η μυρωδιά είναι τσίκνα. Δεν βρίσκουμε τίποτα σε αυτόν το χώρο. Ανεβαίνουμε.

Φτάνουμε σε μια αίθουσα που φωτίζεται. Μπαίνουμε μέσα. Αυτή η αίθουσα είναι πιο ψηλοτάβανη. Είναι γεμάτη όργανα βασανιστηρίων. Έχει μέσα κρεβάτια που χρησιμοποιούνται για τέντωμα άκρων. Σιδηρές παρθένοι. Μια μεγάλη καρέκλα βρίσκεται δίπλα σε μια εστία. Είναι γεμάτη με όργανα καυτηριασμού και σιδερένιες μασιές πυρακτωμένες. Γύρω γύρω βρίσκονται κελιά. Ακούγονται δυνατοί ψίθυροι.

“Επίθεση! Επίθεση!”
Μέσα από τις σκιές βγαίνουν δυο σκιεροί δράκοι και επιτίθενται προς το μέρος μας.

Μάχη

Σκοτώνουμε τον πρώτο δράκο. Εμφανίζονται από μια πόρτα κάτι Ρακσάσα και αρχίζουν να μάχονται εναντίον μας. Ανοίγει μια πόρτα και εμφανίζεται άλλο ένα . Φοράει δερμάτινα και κρατάει σπαθάκια στα χέρια του. Ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος και εμφανίζονται από το πουθενά τρία δαιμονοπλάσματα με στόματα αντί για μάτια. Ορμάνε στον Όλεθρο.

Το κρανίο της Σέριγουντ αρχίζει και φλέγεται. Τα μάτια της ασπρίζουν. Αρχίζει να ψέλλει ύμνους στην βασίλισσα των κορακιών. Το κρανίο αισθάνεται ότι η Σέριγουντ είναι ικανή να διαδώσει το μεγαλείο της βασίλισσας. Η Σέριγουντ ηρεμεί, και αισθάνεται το κρανίο προς ισχυρό πια στα χέρια της.

Συνεχίζεται η μάχη για ώρα.

Ο Όλεθρος καταφέρνει και εκφοβίζει έναν δαίμονα από αυτούς, ο οποίος φεύγει τρομαγμένος.


Ψάχνουμε τον χώρο. Δεν βρίσκουμε τίποτα σημαντικό. Αλλά όταν φτάνω σε ένα γραφείο, βρίσκω κάτι χαρτιά σε ένα συρτάρι. Είναι σημειώσεις γραμμένες με αίμα. Η κάθε σελίδα είναι γραμμένη με διαφορετικό γραφικό χαρακτήρα. Είναι όλες σε ένα φάκελο που λέει “Εξομολογήσεις”

Αρνήθηκα την Ούρισθαρ

Δεν προσπαθώ αρκετά

Μίλησα άσχημα για τους νεκρούς

Υπάρχει και ένα με μαύρο μελάνι

-Κέιλας,
μάλλον θα βρεις την ευκαιρία που μας δίνει η Ούρισθαρ εξαιρετική. Μάζεψε και άλλα από τα αδέλφια και συνάντησε με εδώ, στον πύργο της Νυχτοδράκαινας.
Ίσως μάθουμε κάτι για την μοίρα μας από την έρευνα που κάνει η δράκαινα στην Άκρη του Θανάτου.
Βαρουν

Η Σέριγουντ μας λέει ότι το Κέιλας και το Βαρουν είναι ονόματα Ρακσάσα. Φανταζόμαστε ότι πρέπει να ανήκουν σε κάποια “οργάνωση” που συμμαχεί με όποιον εξυπηρετεί το σκοπό της.
Μέσα στο δωμάτιο βλέπουμε και ένα άγαλμα του Βέκνα.

Κάνουμε ιεροτελεστία για να μοιράζουμε τις δυνάμεις μας.[10gp]

Πάμε προς τα πάνω. Η πέτρινη σκάλα οδηγεί σε έναν ακόμη “φωταγωγό” με σιδερένια σκάλα. Ο Νηλς σιγουρεύεται ότι δεν υπάρχουν παγίδες. Καθώς ανεβαίνουμε, ακούμε πιο δυνατά πια ένα βουητό. Είναι η δίνη που στριφογυρίζει πάνω από τον πύργο. Ανεβαίνοντας καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ανέβει μεγαλύτερη απόσταση σε αυτή τη σκάλα από ότι στις προηγούμενες. Ημίφως. Φυσάει ένα ελαφρύ αεράκι. Ακούγεται ένας δυνατός ήχος κορακιού. Φτάνουμε στην έξοδο.

Βγαίνουμε έξω.

Comments

lotealcarin

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.